我可以幾多日前登記帶number轉台黎hkbn呀?

相熟講人

我可以幾多日前登記帶number轉台至hkbn  mobile plan?
可以點樣登記?

使用道具 評分

管理員

MKDOCK 於 2017-1-24 12:46 發表
我可以幾多日前登記帶number轉台至hkbn  mobile plan?
可以點樣登記?

Hi MKDOCK,

首先你要知道本身合約幾時到期,如過台核對資料順利,一般約10個工作天已經可以將號碼過台,當然過台日期將受制於實際轉台安排所需時間及是否成功等因素影響。

你可以去「自選登記站」登記。

使用道具 評分

相熟講人

我的意思係, 例如我今日去HKBN門市辨手續轉台, 我的mobile plan可唔可以3個月後先生效?

使用道具 評分

管理員

MKDOCK 於 2017-1-25 11:27 發表
我的意思係, 例如我今日去HKBN門市辨手續轉台, 我的mobile plan係咪可以T+90日先生效?
...

登入「自選登記站」選擇計劃之後,於「其他資料」一項中,您可為流動服務計劃組合選擇「擬定轉台及服務生效日期」,一般為由服務登記日期開始計180天內,謝謝

使用道具 評分

相熟講人

Chris_Yau 於 2017-1-25 15:53 發表
登入「自選登記站」選擇計劃之後,於「其他資料」一項中,您可為流動服務計劃組合選擇「擬定轉台及服務生 ...

唔好意思,問多兩句。

例如我1Feb登記轉台, 即是話可以31July先生效? 係咪咁?

使用道具 評分

管理員

MKDOCK 於 2017-1-27 11:27 發表
唔好意思,問多兩句。

例如我1Feb登記轉台, 即是話可以31July先生效? 係咪咁?

Hi MKDOCK,
以180日計,應該係7月30日或以前啊。

使用道具 評分

一般條款及細則|特別條款及細則|免責聲明|個人資料及私隱聲明|

© 香港寬頻網絡有限公司 。版權所有。

返回頂部 返回列表