拉線問題

異於遊人

想加RJ45牆身盒/牆身掣 想問你地包唔包拉線同包唔包RJ45個牆身盒/牆身掣

使用道具 評分

管理員

hibbon 於 2020-1-11 21:18 發表
想加RJ45牆身盒/牆身掣 想問你地包唔包拉線同包唔包RJ45個牆身盒/牆身掣

Hi hibbon,

閣下可以參考「上門收費項目」> 增設牆身插座 (以每個插座計)

https://hkbn.net/personal/support/tc/accounts-billing#equipment-charge-items

** 技術人員上門拉線 $400,我哋唔會鑽牆,如果真係要鑽牆,客戶要自行請裝修師傅整好先,實際情況真係要技術人員現場了解過先知。

使用道具 評分

異於遊人

Eddy 於 2020-1-12 10:38 發表
Hi hibbon,

閣下可以參考「上門收費項目」> 增設牆身插座 (以每個插座計)

明白,如果個盒第日入面條線壞咗有冇得換線/維修
需要收費?係咪都係會用返cat6

使用道具 評分

管理員

hibbon 於 2020-1-13 14:03 發表
明白,如果個盒第日入面條線壞咗有冇得換線/維修
需要收費?係咪都係會用返cat6
...

Hi hibbon,

如果盒內條線壞咗嘅話,請你可以聯絡我哋安排技術人員上門維修,收費 $400。另外,更改牆身插座接駁位置 (以每個插座計),每次收費$200。
當然,實際情況真係要技術人員現場了解過先知啦 !
至於用咩線,技術人員會因應現場需要而定。

使用道具 評分

一般條款及細則|特別條款及細則|免責聲明|個人資料及私隱聲明|

© 香港寬頻網絡有限公司 。版權所有。

返回頂部 返回列表